UllernCup gjennom hele sesongen

UllernCupen starter 1. juni

Norges Seilforbund har avklart covid-retningslinjene for regattaseiling. For kjølbåtseilere over 20 år er det fra og med 31. mai åpnet for arrangement for 2 ombord, forutsatt at arrangement er tillatt i den aktuelle kommunen. Myndighetene og Norges Seilforbund betrakter en regatta som er åpen for  påmelding for alle som et arrangement. Såfremt man ikke har felles arrangement på land, at alle kommer til start fra egen havn og ingen samling etterpå, klarer en regatta å opprettholde smittevern i henhold til forskriften.

I Oslo gjelder følgende: Det er tillatt med inntil 50 personer til stede på arrangementer utendørs, når det er faste tilviste plasser. Det betyr at doublehand seiling i storbåt er tillatt i kohorter på maksimalt 25 båter på vannet uten felles samling noe sted på land. Det anbefales at de 2 ombord i hver båt er fra samme kommune. Det skal være minst 1 meter mellom hver deltaker, målt fra skulder til skulder, dersom man ikke er i samme husstand. 

Under disse retningslinjer starter vi UllernCupen 1. juni 2021. Alle båter må seile shorthand (maks to ombord). 

Det er noen endringer i seilingsbestemmelsene siden i fjor. De viktigste er:

Delingstallet for klassene er endret. Båter med NOR-rating hovedmåletall “tid på tid distanseseilas” (uten korreksjon for shorthand eller manglende spinnaker) lavere enn 0,9700 deltar i klasse 1, og båter med måletall er lik 0,9700 og høyere deltar i klasse 2. 

Dersom en båt ønsker å avvike fra påmeldingens preferanser som gjelder spinnaker og shorthanded, skal det gis beskjed til arrangøren senest kl. 1745 den aktuelle regattadagen. Beskjed gis på SMS til Yngve Amundsen på mobil 402 90565. Dersom slik beskjed ikke er mottatt i tide, vil rating gitt i preferanser fra påmeldingen til regattaen gjelde. Det er ikke være anledning til å gi muntlig beskjed til startbåten.

Båter som bryter seilasen, må gi beskjed til arrangøren på sms til 402 90565 så raskt som mulig.

Maksimaltiden i vårsesongen utvides til kl. 20:30 for å øke sannsynligheten for å seile hele løpet uten avkorting og slik at alle kommer i mål.

Vi gjør oppmerksom på at de deltagende båten må være særlig aktsomme når de møter fartøy (joller, seilbrett ol) som ikke deltar i regattaen. Når deltagerne møter slike farkoster, gjelder de nasjonale sjøveisreglene. Brudd på sjøveisreglene kan påprotesteres. Møter deltagerne joller, seilbrett ol, som deltar i en annen regatta, gjelder Kappseilingsreglene.

Se for øvrig seilingsbestemmelsene.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.

Arrangementer
  • UllernCupen 2024
    • 07/05/2024 - 24/09/2024
    • Oslo
  • Følg oss!

    Bli med 165 andre, og motta nyhetsbrev med resultatservice.

    Vi lover at vi aldri vil spamme! Ta en titt på vår personvernerklæring for mer informasjon.