UllernCup gjennom hele sesongen

Opptak og 3D animasjon av UllernCupen med raceQs

KNS oppfordrer Ferderseilasen deltakerne til å benytte mobil-appen raceQs for opptak av sporet. Da kan det vises som en 3D animasjon på raceQs.com sammen med alle de andre båtene som bruker samme appen. 3D animasjonen er basert på Google Earth og krever en PC (Windows eller Mac). Resultatet blir imponerende! Det er et glimrende verktøy for å analysere hvordan du har seilt i forhold til konkurrentene. Posisjonene blir vist i sann tid med et etterslep på 10 minutter, slik at de på land kan følge med.

Vi foreslår å prøve ut dette også i UllernCupen med oppstart allerede tirsdag 17.06.2014 . Både appen og nettsiden er gratis. Appen finnes både for iPhone og Android-baserte mobiltelefoner. Du kan også bruke en GPS og laste opp spordata manuelt. Se hjemmesiden  raceQs.com for mer informasjon. Der ligger det flere videoer som er verdt å se. Etter at du har registrert deg og logget inn, får du tilgang til flere veiledningsvideoer.

Gjør følgende:

 1. Gå til  raceQs.com og registrer deg som bruker. Hvis du har en Facebook konto, kan du bruke den å registrere deg med.
 2. Installer appen raceQs på din mobiltelefon.
 3. Logg inn på din raceQs konto i appen. Da er den i stand til å laste opp dine spordata til din konto.
 4. Under Settings kan du sette Boat Name som blir vist i animasjonen sammen med de andre båtene. Bare 10 tegn vises forkortet av ordene i navnet. Jeg foreslår å bruke båttype og skipperens navn forkortet, f. eks. Bav 32 Ulfsby, det er lettere å gjenkjenne enn båtnavn eller seilnr.
 5. Under Settings kan du også velge hvordan spordataene skal lastes opp. WiFi er standard. Da lastes de ikke opp før mobilen er tilkoblet et trådløst nett. Du kan sette innstillingen til Cellular, da lastes de opp kontinuerlig over mobilnettet og blir tilgjengelig for konkurrentene etter 10 minutter. Ulempen er at det tar mer strøm.
 6. Før start i UllernCupen åpner du appen og trykk Launch. Da starter opptaket av spordata. Du kan også sette et forhåndsinnstilt Auto Launch under innstillinger, f. eks. 10 minutter før start. Når du er i mål trykker du Stop så stopper registreringen.
 7. Når du har tilgang til en PC, logger du inn på  raceQs.com. Der kan du se både din egen båt og alle de andre som har registrert sine spordata i området, og du kan analysere hvordan du har seilt i forhold til konkurrentene.

Prøv litt hjemme først for å sjekke at det virker. Trykk Launch og gå en tur rundt kvartalet. Husk Stop når du er tilbake. 10 min. etter at du er kommet hjem, kan du sjekke resultatet på  raceQs.com.

Appen har flere funksjoner enn registrering av spordata. Den er også et taktikk instrument. Hvis du registrerer startbåten og startbøyens posisjon samt retning for SB og BB halser, hjelper den deg å beregne hvor du bør starte og hvor langt det er til startlinjen. Men du trenger ikke å bruke dette for å registrere spordata.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.

Arrangementer
 • UllernCupen 2024
  • 07/05/2024 - 24/09/2024
  • Oslo
 • Følg oss!

  Bli med 165 andre, og motta nyhetsbrev med resultatservice.

  Vi lover at vi aldri vil spamme! Ta en titt på vår personvernerklæring for mer informasjon.